workshops

Praktijk

 

Wie zijn wij?

Yogapraktijk Een nieuwe Balans is een persoonsgerichte studio, opgericht in 2008 door Marysia van Eijk met de intentie een tegenbeweging te geven aan de steeds hoger wordende eisen die de maatschappij aan ons stelt.

De praktijk is aangesloten bij VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) zodat cursisten verzekerd kunnen zijn van kundige docenten die zich op regelmatige basis laten bijscholen.

De afgelopen jaren heeft de yogastudio een immense groei doorgemaakt. Omdat dit een behoorlijke kluif is voor 1 persoon, zijn er het afgelopen jaar een aantal docenten bij getrokken om het uitgebreide lesrooster draaiende te houden.

De praktijk wordt vorm gegeven door de volgende docenten:

Marysia van Eijk, eigenaar en hoofddocente

Ingrid Vogels: Docente Hatha Yoga en Mindfulness Yoga

Dorothe van Lierop: invaldocente

Larry Roosen: invaldocent

 

Keuzestress

Tijdens jouw zoektocht op Google ben je waarschijnlijk behoorlijk wat yogastudio’s tegen gekomen maar hoe weet je nou of je op de Barrierweg aan het juiste adres bent? Laat ik een ding voorop stellen. Ga niet op zoek naar de perfecte studio. Zoek een docente en groep waar je een klik mee hebt. De rest komt vanzelf.

 

Waarom zou je WEL kiezen voor Een nieuwe Balans?
 • De lessen worden verzorgd door ervaren yogadocenten met een gedegen 4 jarige yogadocentenopleiding achter de kiezen.
 • Met jouw deelname steun je International Campaign For Tibet.
 • Het lesjaar is opgedeeld in 4 blokken. Na ieder blok kun je (tijdelijk) stoppen. Je zit dus niet een heel jaar aan ons vast.
 • Als vaste cursist krijg je 5 euro korting op de workshops
 • Als vaste cursist ontvang je 5 euro korting op de verschillende massages.
 • Yoga wordt vaak gezien als zweverig. Hier staan we met beide benen stevig op de grond en er mag op zijn tijd gelachen worden.
 • Er wordt dagelijks les gegeven dus mogelijkheden te over om jouw gemiste les in te halen. Gemiste lessen kunnen worden meegenomen naar het volgende blok. Je hebt dus maximaal 5 maanden de tijd om ze in te halen, indien er plek is uiteraard.
 • Kleine, vaste groepen waardoor je je meer thuis voelt en het gemakkelijker wordt om je ervaringen te delen.
 • De kleinschaligheid zorgt ervoor dat de yogadocente je goed kent en je vakkundig kan begeleiden in de oefeningen.
 • De yoga oefeningen kunnen worden aangepast naar jouw mogelijkheden op dit moment.
 • Is de hatha yoga te heftig? Dan kun je doorstromen naar de mindfulness yogagroep en visa versa. De ene vorm is niet beter dan de ander, het is gewoon anders en beter geschikt voor jou, op dit moment.

 

Wanneer moet je nog even verder zoeken?
 • Als je een pittige workout wilt waarvan je gaat zweten.
 • Als je met yoga wilt afvallen. De oefeningen an sich zorgen er niet voor dat je afvalt. Wat de lessen je wel opleveren zijn bewustwording en zelfkennis zodat je niet automatisch naar die zak chips grijpt als je het moeilijk hebt maar met een emotie aanwezig kan zijn.
 • Als je de hoofdstand wilt leren. De hoofdstand wordt in deze praktijk zwaar ontmoedigd om het simpele feit dat het te belastend is voor de nek en de schouders. Ik zou niet willen dat je artrose of een nekhernia aan de lessen overhoudt.
 • Bij zware psychische klachten raad ik je aan eerst professionele hulp te zoeken. Jouw huisarts kan hierbij helpen. Eerst de basis. De rest komt later.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.