Home » Praktijk

Praktijk

Wie zijn wij?

Yogapraktijk Een nieuwe Balans is een persoonsgerichte studio, opgericht in 2008 door Marysia van Eijk met de intentie een tegenbeweging te geven aan de steeds hoger wordende eisen die de maatschappij aan ons stelt.

De praktijk is aangesloten bij VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) zodat cursisten verzekerd kunnen zijn van kundige docenten die zich op regelmatige basis laten bijscholen en zo volledig up to date zijn omtrent de ontwikkelingen in yogaland.

In onze lessen Hatha Yoga, Mindfulness Yoga, Yin Yoga, QiGong en Herstel van Burn-out werken we met de Beginners Mind. Ervaring met yoga en lenigheid zijn dus geen vereiste.

Zowel de yogalessen als de massages zijn gericht op het creëren van rust, ruimte, innerlijke kracht en reflectie. Een mooie tegenhanger dus voor de jachtige, veeleisende maatschappij waar we vandaag de dag in leven.

Vaste cursisten nemen gratis deel aan de maandelijkse Yoga Nidra sessies en ontvangen 5 euro korting op de workshops en de massages!

Is het tijd voor een pas op de plaats? Reserveer dan jouw proeflessen met 25% korting in een van onze ochtend- of avondgroepen.

 

De docenten

De afgelopen jaren heeft de yogastudio een immense groei doorgemaakt. Omdat dit een behoorlijke kluif is voor 1 persoon, zijn er het afgelopen jaar een aantal docenten bij getrokken om het uitgebreide lesrooster draaiende te houden. De praktijk wordt vorm gegeven door de volgende docenten:

Marysia van Eijk, docente Hatha Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra

Ingrid Vogels: docente Hatha Yoga en Mindfulness Yoga

Willeke Toirkes: docente Yin Yoga

Sigrid Droste: docente Medische QiGong

Maaike Witteveen: docente Hatha Yoga en Mindfulness Yoga

 

Wanneer kiezen voor Een nieuwe Balans?
 • De lessen worden verzorgd door ervaren yogadocenten met een gedegen 4 jarige yogadocentenopleiding achter de kiezen.
 • Met jouw deelname steun je International Campaign For Tibet.
 • Het lesjaar is opgedeeld in 4 blokken. Na ieder blok kun je (tijdelijk) stoppen. Je zit dus niet een heel jaar aan ons vast.
 • Als vaste cursist krijg je 5 euro korting op de Workshops.
 • Als vaste cursist ontvang je 5 euro korting op de verschillende Massages.
 • Yoga wordt vaak gezien als zweverig. Hier staan we met beide benen stevig op de grond en er mag op zijn tijd gelachen worden.
 • Er zijn mogelijkheden te over om jouw gemiste les in te halen. Je mag de gemiste les ook inhalen in het volgende blok.
 • Wij geven les in kleine, vaste groepen waardoor je je meer thuis voelt en het gemakkelijker wordt om je ervaringen te delen.
 • De kleinschaligheid zorgt ervoor dat de yogadocente je goed kent en je vakkundig kan begeleiden in de oefeningen.
 • De yoga oefeningen kunnen worden aangepast naar jouw mogelijkheden op dit moment.
 • Is de hatha yoga te heftig of wil je meer verstilling? Dan kun je doorstromen naar de mindfulness yogagroep en visa versa. De ene vorm is niet beter dan de ander, het is gewoon anders en beter geschikt voor jou, op dit moment.

 

Wanneer moet je nog even verder zoeken?
 • Als je op zoek bent naar een “pittige workout”.
 • Als je met yoga wilt afvallen. De oefeningen an sich zorgen er niet voor dat je afvalt. Wat de lessen je wel opleveren zijn bewustwording en zelfkennis zodat je niet automatisch naar die zak chips grijpt als je het moeilijk hebt maar met een emotie aanwezig kan zijn.
 • Als je de hoofdstand wilt leren. De hoofdstand wordt in deze praktijk zwaar ontmoedigd om het simpele feit dat het te belastend is voor de nek en de schouders. Ik zou niet willen dat je artrose of een nekhernia aan de lessen overhoudt.
 • Bij zware psychische klachten raad ik je aan eerst professionele hulp te zoeken. Jouw huisarts kan hierbij helpen. Eerst de basis. De rest komt later.
N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

10 jaar les-ervaring

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting