Massage

De belangrijkste reis die je in je leven zult maken, is de reis naar binnen.


Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Massage kan je net als yoga weer in contact brengen met de diepere lagen in jezelf en leren voelen en erkennen wat er zich op dit moment in jezelf afspeelt.

Momenteel volg ik een opleiding tot holistisch masseur bij Hogeschool Holos in Utrecht.

Het kenmerkende van een Holos massage is dat de strijkingen en knedingen langzaam, maar niet minder intensief, worden uitgevoerd  waardoor je gemakkelijker met je aandacht naar binnen kunt keren.

Massage zorgt ervoor dat de doorbloeding in de weefsels verbeterd wordt en voert afvalstoffen af. Ook activeert een massage het afweerstelsel en het deel van het zenuwstelsel wat je in een “rest and digest” stand brengt. Het ontspant dus en dat geeft ruimte voor opgeslagen emoties om evt geuit te worden.

Een holos massage heeft echter niet als primair doel een klacht voor iemand op te heffen maar bewustwording op gang te brengen. Wat doe ik met mijn spieren waardoor ik elke keer last heb van mijn rug of die schouder? Wanneer zet ik me schrap en kan het ook anders? Kan ik de controle over mijn hoofd voor een moment uit handen geven? Het is een benadering die naadloos aansluit bij het proces wat ik in mijn yogalessen op gang probeer te brengen.

 

Je kunt bij Een nieuwe Balans al  terecht voor onderstaande ontspanningsmassages.

Voor de lente heb ik een aantal elementen uit verschillende holos massages samengevoegd in een anderhalf uur durende lente-massage. Doel hiervan is de levensenergie die in het bekken opgeslagen ligt en in de winter de neiging heeft om in te dutten, weer in beweging te brengen. Vervolgens wordt deze energie met verschillende strijkingen omhoog bewogen. Ook de armen worden in deze massage meegenomen. Je kunt deze massage boeken via de contactpagina. Kosten bedragen €38.

Houdt er rekening mee dat we, zeker tijdens de eerste afspraak, een kwartier kunnen uitlopen. Wil je een rugmassage verlengen met een vlindermassage of een massage van bijvoorbeeld het hoofd, dan  zijn we een half uur langer bezig. Kosten bedragen dan €38.

 

Vrouwelijke masseurs zijn helaas kwetsbaar. Daarom masseer ik alleen vrouwen. Met mannen wordt alleen een sessie gepland als ze al bekend zijn binnen de praktijk.

Op de massages zijn de algemene voorwaarden en de privacy-verklaring van toepassing.

Een afspraak maken? Dan kan via de contactpagina. Ik masseer doorgaans op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Bij wijze van uitzondering kan er ook naar andere middagen worden uitgeweken.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

De praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.

 

Zelf een cursusruimte nodig in Eindhoven? Bekijk de tarieven voor het huren van onze praktijk!