Yoga

Vooruitgang betekent soms dat je een stap terug moet nemen…

 

In de oude geschriften word yoga omschreven als “het stilleggen van de wervelingen van de geest”. Deze wervelingen komen we in het dagelijkse leven veelvuldig tegen. We leven in een tijd waarin er met de dag meer indrukken op ons afkomen: op het werk, in het verkeer, in onze vrije tijd. En wat dacht je van social media? Nog nooit kwam de mens in contact met zo’n overdaad aan prikkels.

Al deze gerichtheid op buiten zorgt ervoor dat het steeds moeilijker wordt om in onze binnenwereld in te checken en te voelen wat zich op dit moment in ons afspeelt. Omdat we minder voelen waar de grenzen van ons kunnen liggen, overvragen we het lichaam en worden we uit ons centrum gerukt waardoor klachten als oververmoeidheid, rusteloosheid, piekeren, houdingsklachten, concentratiestoornissen en slapeloosheid kunnen ontstaan.

Yoga helpt je, door middel van aandachtige beweging, adem en meditatie, weer te luisteren naar je lichaam en de grenzen die het aangeeft zodat je daarnaar kunt gaan handelen waardoor je je systeem minder snel overvraagt.

In de praktijk worden de volgende werkvormen aangeboden:

 

Let op!

Heb je lichamelijke klachten en houden deze langer aan dan twee weken, raadpleeg dan altijd je huisarts, fysiotherapeut of andere paramedicus. Geef het ook door aan de docente als je in de les komt en luister naar de grenzen die je lijf aangeeft.

Ben je zwanger of probeer je zwanger te worden, geef dit dan aan de docente door. Er zijn een aantal oefeningen die je de eerste 15 weken beter kunt vermijden. Het blijft onder ons.

De lessen van Marysia zijn traumasensitief. Ben je momenteel in behandeling bij een psycholoog? Bespreek dan eerst even met hem/haar of dit een geschikt moment is om je lichaam weer te gaan voelen. De dissociatie waar je mogelijk last van hebt, heeft namelijk ook een functie.

Yoga is geen therapie maar kan wel een therapeutisch karakter hebben in het herstel van bijvoorbeeld kanker, RSI, rugklachten, depressie of burn-out. Het is een aanvulling op en nooit een vervanging voor reguliere medische zorg.

Lees voor deelname de algemene voorwaarden

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)