Home » Massage

Massage

Massage in Eindhoven Noord

Er zijn meerdere wegen die naar ontspanning leiden. Massage kan je, net als yoga, weer in contact brengen met de diepere lagen in jezelf en leren voelen en erkennen wat er zich op dit moment in jezelf afspeelt. Je leert jouw lichaam beter kennen en dat zorgt er voor dat je signalen sneller gaat oppikken en keuzes kunt gaan maken die veel beter bij je passen.

De massages zoals deze in onze praktijk gegeven worden, lenen zich door hun karakter uitstekend voor vrouwen die te maken met onder andere burn-out, fibromyalgie of hooggevoeligheid (HSP). Alle ontspanningsmassages worden verzorgd door Marysia.

 

Waarom massage?

We leven in een hectische wereld waar met de dag meer eisen aan ons gesteld worden. Langdurige blootstelling aan deze hectiek, ingrijpende levensgebeurtenissen, “the fear of missing out” en gebrek aan beweging  zorgen voor spanning die zich gaat stapelen in het lichaam. Die spanning zorgt ervoor dat het lichaam zich niet meer goed kan ontlasten van afvalstoffen. Er ontstaat een opbouw van toxines in spieren en bindweefsels die de spanning nog meer doen toenemen. De cirkel is rond… Massage ondersteunt in deze tijden van fysieke, mentale en emotionele stress.

Daarnaast leven we in een maatschappij die met de dag individualistischer wordt. Er wordt (beroepsmatig) meer zelfstandigheid van je verwacht en je ziet het ook in relaties: een steeds groter deel van Nederland gaat als single door het leven. Daardoor kan het gevoel van verbonden zijn met je zelf (je neemt jezelf o.a. waar in het contact met de ander) verstoord raken. Massage kan je dat gevoel van nabijheid geven.

 

Wat doet massage?

Massage zorgt er onder andere voor dat je spieren ontspannen en opgehoopte afvalstoffen in de weefsels kunnen worden afgevoerd. Het immuunsysteem wordt aangewakkerd en er worden rustgevende hormonen, onder andere endorfines en oxytocine, aangemaakt waardoor je weer beter “in je vel” gaat zitten. Daarnaast zorgt een regelmatige massage zoals deze bij “Een nieuwe Balans” gegeven wordt ervoor dat je weer vertrouwd raakt met je lijf, ontdek je hoe lichaam en geest zich wederzijds beïnvloeden en hoe het ook anders kan.

 

Wanneer NIET masseren?

In sommige gevallen kan er (plaatselijk) niet gemasseerd worden. Deze omstandigheden worden contra-indicaties genoemd. Dezen kunnen zijn: koorts, totale uitputting, hartklachten, de eerste 15 weken van de zwangerschap of een (overdraagbare) huidaandoening. Een volledig overzicht vind je hier.

NB: Zit je in een hulpverleningstraject? Overleg dan eerst met jouw behandelend therapeut/arts of een massage in dit stadium van herstel wel gepast is. Geef het ook aan tijdens jouw eerste afspraak zodat we vanaf het begin heel duidelijke afspraken kunnen maken omtrent ieders grenzen en mogelijkheden.

Massage boeken

Omdat ik telefonisch moeilijk bereikbaar ben, maak ik gebruik van het online boekingsprogramma Calendly.  Zo kun je zelf kijken welke middag/tijd jou het beste uitkomt en deze plek reserveren. Je kunt in dit programma drie maanden vooruitplannen. Ik masseer ook op zaterdag.

Uit veiligheidsoverwegingen masseer ik alleen vrouwen!

Tijdens jouw massage maak ik gebruik van elementen uit:

Lees hier hoe cliënten hun massage ervaren hebben.

 

Kosten

Voor alle ontspanningsmassages gelden de volgende tarieven:

  • 1 uur: €47
  • 1,5 uur: €67
  • 2 uur: €87
  • Massagepakket (5×1 uur =€200/ 5×1,5 uur= €300, half jaar geldig): doorplannen en betaling bij de eerste afspraak
  • Vaste cursisten van Een nieuwe Balans ontvangen standaard €5 korting per afspraak
  • Ook studenten ontvangen €5 korting per afspraak (alleen op vertoon van een geldige collegekaart)
  • Kortingen en acties zijn niet te combineren
Annulering

Natuurlijk kan er altijd wat tussen komen. Ik wil je vragen in dat geval tijdig contact met mij op te nemen (minimaal 24 uur van tevoren). Annuleringen minder dan 24 uur voor de afspraak en no-shows worden volledig in rekening gebracht. Meld je je af in verband met corona-achtige klachten? Dan verplaatsen we gewoon de afspraak en wordt de gemiste sessie niet gefactureerd.

 

Op alle massages zijn de algemene voorwaarden en de privacy-verklaring van toepassing.

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn Trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting