Massage

For english massage info please click here

Massage in Eindhoven Noord

Een ontspannende massage met aandacht gegeven kan je, net als yoga, weer in contact brengen met jezelf en leren voelen/ erkennen wat er zich op dit moment in jezelf afspeelt. Daar nemen we in het dagelijkse leven veel te weinig tijd voor.

De massages zoals deze in onze praktijk gegeven worden, lenen zich door hun karakter uitstekend voor vrouwen die kampen met onder andere chronische stress- en pijn klachten, burn-out, fibromyalgie, een paniekstoornis, HSP en moeite hebben hun grenzen te voelen/ aan te geven. Natuurlijk mag je ook een afspraak maken als je gewoon even wilt relaxen! Alle massages worden verzorgd door Marysia.

 

Waarom massage?

We leven in een hectische wereld waar met de dag meer eisen aan ons gesteld worden. Langdurige blootstelling aan deze hectiek, ingrijpende levensgebeurtenissen, “the fear of missing out” en gebrek aan beweging  zorgen voor spanning die zich gaat stapelen in het lichaam. Die spanning zorgt ervoor dat het lichaam zich niet meer goed kan ontlasten van afvalstoffen. Er ontstaat een opbouw van toxines in spieren en bindweefsels die de spanning nog meer doen toenemen. De cirkel is rond… Massage ondersteunt in deze tijden van fysieke, mentale en emotionele stress.

Daarnaast leven we in een maatschappij die met de dag individualistischer wordt. Er wordt (beroepsmatig) meer zelfstandigheid van je verwacht. Ook het thuiswerken en de lockdowns van de afgelopen 2 jaar zorgen ervoor dat we (gevoelsmatig) steeds meer alleen op een eilandje komen te zitten, zeker als je als single door het leven gaat. Daardoor kan het gevoel van verbonden zijn met je zelf (je neemt jezelf o.a. waar in het contact met de ander) verstoord raken. Massage kan je dat gevoel van nabijheid, verbinding met jezelf/ de ander en bevestiging van jou als individu deels weer teruggeven.

 

Wat doet massage?

Massage zorgt er onder andere voor dat je spieren ontspannen en opgehoopte afvalstoffen in de weefsels kunnen worden afgevoerd. Het immuunsysteem wordt aangewakkerd en er worden rustgevende hormonen, onder andere endorfines en oxytocine, aangemaakt waardoor je weer beter “in je vel” gaat zitten.

Daarnaast zorgt de traagheid in de massage, zoals deze binnen Een nieuwe Balans gegeven wordt, voor een kalmering van jouw vecht/vlucht respons. Bij iedere massage doet jouw lijf de leerervaring op dat het niet iedere minuut van de dag in de actieve modus hoeft te functioneren.

 

Wanneer NIET masseren?

In sommige gevallen kan er (plaatselijk) niet gemasseerd worden. Deze omstandigheden worden contra-indicaties genoemd. Dezen kunnen zijn: koorts, totale uitputting, hartklachten, de eerste 15 weken van de zwangerschap of een (overdraagbare) huidaandoening. Een volledig overzicht vind je hier.

NB: Zit je in een hulpverleningstraject of ben je onder behandeling van een oncoloog? Overleg dan eerst met jouw behandelend therapeut/arts of een massage in dit stadium van herstel wel gepast is. Geef het ook aan tijdens jouw eerste afspraak zodat we vanaf het begin heel duidelijke afspraken kunnen maken omtrent ieders grenzen en mogelijkheden.

Massage boeken

Omdat ik telefonisch moeilijk bereikbaar ben, maak ik gebruik van het online boekingsprogramma Calendly.  Zo kun je zelf kijken welke middag/tijd jou het beste uitkomt en deze plek reserveren (Women only). Je kunt in dit programma drie maanden vooruitplannen. Ik masseer op ma/woe/do/vrij in de middagen en op zaterdag de hele dag.

Mijn basis is Holistische massage. Daarbinnen maak ik gebruik van elementen uit:

Lees hier hoe cliënten hun massage ervaren hebben.

 

Kosten

Voor alle massages gelden vanaf 29 augustus 2022 de volgende tarieven:

  • 1 uur: €48
  • 1,5 uur: €69
  • 2 uur: €90
  • Voor de kruidenstempelmassage geldt een toeslag van €8 ivm materialen
  • Cursisten van Een nieuwe Balans en studenten ontvangen standaard €5 korting per massage.
  • Massagepakket (5×1 uur =€215/ 5×1,5 uur= €320, half jaar geldig): doorplannen en betaling bij de eerste afspraak.
  • Eventuele kortingen en acties zijn niet te combineren.
  • Mijn behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Zo houd ik de massages ook voor mensen die geen aanvullende verzekering hebben, betaalbaar.

 

Annulering

Natuurlijk kan er altijd wat tussen komen. Ik wil je vragen in dat geval tijdig contact met mij op te nemen (minimaal 24 uur van tevoren). Annuleringen minder dan 24 uur voor de afspraak en no-shows worden volledig in rekening gebracht. 

 

Op alle massages zijn de algemene voorwaarden en de privacy-verklaring van toepassing.

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn Trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)