Qi Gong

Qigong in Eindhoven Noord

Nieuwe groep op woensdag om 17:00

Qigong (Chi Gong), ook wel Chinese Yoga of Tao Yoga genoemd, is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en een onderdeel van TMC (Traditional Chinese Medicine). Net als yoga helpt Qigong om de gezondheid en het evenwicht tussen lichaam en geest te bevorderen. Qi is volgens de Chinese geneeskunde de kracht die stroomt door al wat leeft, de gemeenschappelijke bron tussen mens en natuur. Qi brengt lichaam, geest en omgeving met elkaar in harmonie.

Qigong helpt om je gezondheid te behouden en te verbeteren en vertraagt het verouderingsproces. Het is een goed instrument om ziektes te voorkomen en sneller te herstellen. Zo leer je je gezondheid in eigen hand te houden. Qigong reguleert de ademhaling, versoepelt pezen, spieren en gewrichten en versterkt de organen. Het verbetert de concentratie en het evenwicht. Het brengt je geest tot rust.

De Qi Gong oefeningen

Door Qigong te beoefenen laat je de inwendige Qi stromen. Je leert energie te besparen door er effectiever mee om te gaan.

Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande, low impact bewegingen waarbij je hele lichaam wordt gemobiliseerd. Het zijn schijnbaar eenvoudige, repeterende bewegingen waarbij adem, beweging en bewustzijn centraal staan. Het doel is om de energie van het lichaam te laten stromen. Door de bewegingen te herhalen ontstaat extra focus en rust.

Aanmelden?

Uitproberen? Meld je dan aan voor een serie van 4 proeflessen met 25% korting. De  Qi Gong lessen op woensdagavond worden verzorgd door medisch Qi Gong docente, shiatsutherapeute  en acupuncturiste Sigrid Droste.

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)