Home » Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

 

Zwangerschapsyoga in Eindhoven

 

Zwanger? GEFELICITEERD! Je wilt deze mooie maar ook spannende tijd zo aangenaam en bewust mogelijk doorkomen en je goed voorbereiden op de bevalling. Dat kan o.a. met Zwangerschapsyoga.

De lessen zwangershapsyoga worden gegeven door een externe docente. Voor vragen en aanmeldingen stuur ik je graag door naar de website van Candida: www.mam2b.nl.

 

Door je tijdens de zwangerschap bezig te houden met yoga:
  • Houd je het lichaam soepel voor de bevalling
  • Leer je verschillende ondersteunende adem- en perstechnieken
  • Leert jouw partner hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen
  • Creëer je een moment in de week waar je heel bewust met jouw zwangerschap en jouw kindje bezig bent
  • Leer je omgaan met thema’s als angst en onzekerheid omtrent de bevalling of het ouderschap

In elke cyclus is een partnerles ingepland. Mocht het zo zijn dat de andere ouder, om wat voor reden dan ook, niet bij de bevalling aanwezig kan zijn, kijk dan voor jezelf wie je als ondersteuning bij de bevalling aanwezig wilt hebben en neem hem/haar mee naar de lessen zodat hij/zij weet wat je hebt geleerd en hoe je ondersteund kunt worden.

Mocht jouw situatie om persoonlijke aandacht vragen, bijvoorbeeld omdat je kampt met psychische problemen of extreme angst rondom de bevalling, dan kun je ook privé-sessies aanvragen. Voor meer info kun je direct bellen met Candida op tel 06- 43758093.

 

Wanneer beginnen?

Over het algemeen word gezegd dat je tot aan je 24ste week, afhankelijk van het verloop van je zwangerschap en daarbij horende ongemakken, met de reguliere yogalessen kunt blijven doorgaan. Pas tot aan de 15de week wel op met torsies. Rond de 24ste week kun je dan aansluiten in de zwangerschapsyoga.

De kosten bedragen 165 euro voor tien lessen inclusief een partner-les en een terugkomochtend.

 

Na de bevalling

Mocht je na de bevalling (weer) willen aansluiten in de reguliere groepen dan kan dat vanaf 8 weken na de bevalling. Ben je met de bevalling ingeknipt of heb je een keizersnede ondergaan, overleg dan eerst even met jouw arts voordat je start met de hatha yoga. Cursisten van Mam2b krijgen bij Yogapraktijk Een nieuwe Balans een vijfde proefles kado.

 

De docente

Cândida is haar loopbaan begonnen als Creatief Therapeut Dans & Beweging. In 2002 heeft ze haar eigen dansschool en praktijk Cândidans opgericht, waar ze met veel passie en plezier vele vrouwen heeft mogen begeleiden. In 2006 is Cândida ook gaan werken op de PAAZ van het Catharina ziekenhuis als Psychomotorisch Therapeut, waar ze in aanraking komt met diverse psychiatrische problematieken.

Tijdens haar eerste zwangerschap raakte ze gefascineerd door alles wat met zwangerschap te maken heeft en wilde graag een positieve bijdrage leveren aan een bijzondere periode die zwangere vrouwen doormaken, door hen richting de bevalling te begeleiden en veel zelfvertrouwen te geven.

Toen Cândida zwanger was van haar tweede kindje, heeft zij de opleiding Natuurlijk Zwanger aan de MAMZ! Academy als zwangerschapsdocente met succes afgerond. Tijdens deze opleiding heeft zij alle oefeningen en kennis direct in de praktijk kunnen brengen. Haar tweede bevalling heeft ze daardoor helemaal op haar eigen manier en tempo kunnen doen. Ze was vol zelfvertrouwen en op en top ontspannen en zeer bewust van zichzelf en haar lichaam, waardoor ze goed wist wat ze op dat moment nodig had.

Candida: “Het is zo bijzonder om deelgenoot te mogen zijn van het begin van een nieuw leven en zwangere vrouwen het vertrouwen in zichzelf te geven, zodat zij in hun eigen vrouwelijke kracht komen.”

 

Klik hier voor het lesrooster van Mam2b

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting