yoga

Yoga

 

In de oude geschriften word yoga omschreven als “het stilleggen van de wervelingen van de geest”. Deze wervelingen komen we in het dagelijkse leven veelvuldig tegen. We leven in een tijd waarin er met de dag meer indrukken op ons afkomen: op het werk, in het verkeer, in onze vrije tijd. Nog nooit kwam de mens in contact met zo’n overdaad aan prikkels.

Door onze mentale instelling word het steeds moeilijker om in contact met ons zelf/lichaam te komen en te blijven en te voelen wat zich op dit moment in ons afspeelt. Omdat we minder voelen waar de grenzen van ons kunnen liggen, overvragen we het lichaam en worden we uit ons centrum gerukt waardoor klachten als oververmoeidheid, rusteloosheid, piekeren, houdingsklachten en slapeloosheid kunnen ontstaan.

Yoga helpt je, door middel van aandachtige beweging, adem en meditatie, weer te luisteren naar je lichaam en de grenzen die het aangeeft zodat je daarnaar kunt gaan handelen waardoor je je systeem minder snel overvraagt.

Let op!
Heb je lichamelijke klachten en houden deze langer aan dan twee weken, raadpleeg dan je huisarts, fysiotherapeut of andere paramedicus. Geef het ook door aan de docente als je in de les komt en luister naar de grenzen die je lijf aangeeft.
Ben je zwanger of probeer je zwanger te worden, geef dit dan aan de docente door. Er zijn een aantal oefeningen die je de eerste 15 weken beter kunt vermijden. Het blijft onder ons.
Yoga is geen therapie maar kan wel een therapeutisch karakter hebben in het herstel van bijvoorbeeld RSI, depressie of Burn-out. Het is een aanvulling op en geen vervanging voor reguliere medische zorg. Lees voor deelname de algemene voorwaarden!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

De praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.

 

Zelf een cursusruimte nodig in Eindhoven? Bekijk de tarieven voor het huren van onze praktijk!