Home » Yoga in the Dark

Yoga in the Dark

“Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, ontwaakt”
Sigmund Freud

 

Volgende Yoga in the Dark: vrijdag 15 november

 

Gedurende de dag zijn we met name op buiten gericht: op het beeldscherm voor je, op het verkeer, op de non-verbale communicatie met je gesprekspartner. Ook baseren we ons zelfbeeld op datgene wat we bij anderen zien. “Waarom ben ik niet zo snel, sterk, mooi, lenig, zelfverzekerd als al die andere mensen? Zij hebben het goed voor mekaar. Ik heb nog een hoop werk te verrichten, zeg…”

Als je aan een groepsles yoga in het donker deelneemt, valt je visus en daarmee ook jouw tool om jezelf met anderen te vergelijken weg. Je gaat dus meer bewegen vanuit jezelf en het wordt gemakkelijker om je aandacht bij jezelf te houden.

Er gebeurt ook op fysiologisch gebied van alles met je als het licht uitgaat.

  • De receptoren in de huid worden extra gevoelig,
  • Het gehoor wordt versterkt.
  • Je proeft en ruikt meer dan wanneer je de ogen geopend hebt.
  • Doordat het aantal prikkels drastisch gereduceerd wordt, komt je hele systeem tot rust.
  • Ook maakt jouw lichaam, bij afwezigheid van (kunstmatig) licht melatonine aan. Dat is het hormoon wat jouw lichaam nodig heeft om in slaap te vallen.

Wat gebeurt er met jouw beleving als je onder deze condities je yoga-oefeningen in gaat? Hoe is het om je niet te kunnen spiegelen aan een andere deelnemer of aan (de herinnering) van jezelf? Hoe is het om puur op je gevoel af te gaan? Ben je nog wel het lichaam waar je je altijd mee identificeert of ben je ineens enkel waarneming en hoe voelt dat? Er valt dus nog een hoop te ontdekken aan jezelf…

Omdat het evenwichtsorgaan wordt uitgedaagd in het donker, houden we de oefeningen langzaam en wat kleiner dan normaal. De oefeningen zijn daardoor ook voor een grotere groep bereikbaar maar minder geschikt voor personen met een stoornis aan het evenwichtsorgaan.

Inloop is vanaf 19:15. We starten om 19:30. Wil je een handdoek meenemen voor op de mat?

De kosten voor deze les bedragen €12 euro per persoon voor een les van 5 kwartier. Er is plaats voor maximaal 10 personen dus wees op tijd met aanmelden.

Aanmelden

 

 

 

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting