[wpseo_breadcrumb]

Yoga Nidra

Volgende Yoga Nidra in Eindhoven: Vrijdag 30 september 2022

Wolter Keers zei het al in zijn boek “Yoga, de kunst van het ontspannen”. “De moderne mens is chronisch overspannen maar men is zich er niet meer van bewust.” Dat was 40 jaar geleden. Kun je nagaan hoe dat vandaag de dag is met onze voortschrijdende technologie. We staan 24/7 bloot aan prikkels. Dezen moeten allemaal verwerkt worden en dat kost bakken energie. Deze energie raakt, als je niet regelmatig een tegenhanger voor al die activiteit zoekt, een keer op met als resultaat: slapeloosheid, onrust, oververmoeid, burn-out, verhoogde spierspanning/ bloeddruk en een lichaam wat vatbaarder is voor ziektes. Yoga Nidra kan je helpen de balans te herstellen. Yoga Nidra, vrij vertaald de “slaap van de yogi”, is een meditatietechniek om een zo diep mogelijke staat van ontspanning te bereiken. Je zou het een soort van zefhypnose kunnen noemen.

 

Wat doen we bij Yoga Nidra?

We beginnen met een serie losmaakoefeningen om het lichaam fysiek klaar te maken voor de lange lighouding. Daarna blijven we 45 minuten wakker en aandachtig liggen. Door middel van een serie observatie-oefeningen versmal je de aandacht en keer je meer en meer naar binnen om vervolgens in een zo diep mogelijk staat van rust en stilte te komen. Dat is de plek waar het lichaam en de mind zich kunnen regenereren.

 

Yoga Nidra Techniek

De techniek bestaat uit een aantal vaste onderdelen. De sessie an sich begint met het stellen van een voornemen: een Sankalpa. Het doel van zo’n Sankalpa in gedachten nemen en deze aan het begin en het einde van de sessie te herhalen, is deze te internaliseren zodat het de ruimte krijgt in je onderbewuste om wortel te schieten en te groeien.

Door middel van instrumenten als de bodyscan, observatie van de adem en visualisatie trek je je zintuigen terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Verder vergroot het onderdeel “Visualisaties” de neuro-plasticiteit van de hersenen waardoor je in het dagelijkse leven beter met veranderingen kunt omgaan en beter kunt focussen op wat je te doen staat. Ben jij dus iemand die graag tijd vrijmaakt om er op los te fantaseren? Good for you!

Door de veranderende opdrachten wordt voorkomen dat je te ver wegzakt in een droomloze slaap. Er wordt gesteld dat een Yoga Nidra van een uur overeenkomt met vier uur slaap. Dus heb je nog wat slaap in te halen, kom dan een les meedraaien.

 

De yoga nidra les

De Yoga Nidra les wordt gegeven op de laatste zondag van de maand, duurt vijf kwartier en is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Vaste cursisten nemen deel op basis van Dana: een vrijwillige bijdrage. Deelnemers van buitenaf kunnen ook aansluiten. Deze betalen een vaste bijdrage van €10. Voor wie wil is er na afloop thee. Wil je liever in stilte naar huis, dan neem vooral die ruimte. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Je kunt jezelf opgeven via Marysia

Voel je je momenteel niet prettig in groepen maar wil je wel een yoga nidra meemaken? Boek dan een prive yoga sessie via Calendly. Doe je graag online mee? Laat het me dan even weten zodat ik op dat moment een live verbinding kan neerzetten. Aan online meedoen zijn geen meerkosten verbonden.

 

NB: De yoga nidra les verhuist volgend seizoen terug naar de vrijdagavond om 19:30 (laatste vrijdag van de maand zolang de R in de maand zit). Vanaf september is deelname voor vaste cursisten niet meer gratis. Voor iedere deelnemer geldt dan een bijdrage van €10 per sessie (incl 21% btw).

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting