Workshop: Yoga en Adem

Datum: Zondag 10 mei 2020
Tijd: 10-12 uur
Docente: Marysia

Kosten: €21 voor vaste cursisten, €26 voor deelnemers van buitenaf

Het is ondertussen al een paar keer bewezen: cursisten die tijdens de les een bloeddrukmeter droegen kregen bij het aflezen te horen dat hun bloeddruk na de les stukken lager lag dan voor de les. Dat kan zijn omdat tijdens de les de aandacht meer naar het onderlichaam verschuift en daarmee de adem verdiept en vertraagt. Het kan ook zijn dat ademoefeningen zoals de vierkante adem of de maan-adem de hartslag en daarmee de bloeddruk verlaagt.

De adembeweging zit niet alleen in de buik of het borstgebied, wat mensen snel geneigd zijn te denken. Als je er aandacht aan geeft zul je merken dat het lichaam 1 ademend geheel is. Middels lichamelijke oefeningen en ademoefeningen gaan we de verschillende ademruimtes verkennen en vergroten: Buik, borst, flanken, rug, bekkenbodem en zelfs het verhemelte. Het vergroten van de ademruimte zorgt niet alleen voor meer lucht maar helpt je ook jouw eigen ruimte in te nemen.

In deze workshop leer je op een directe en directe manier de adem te beïnvloeden; direct dmv gerichte adem-oefeningen en indirect door de aandacht te richten op het onderlichaam, gronding of rekoefeningen. Vooral dit laatste is een waardevolle les mensen die hyperventileren.
Heb je last van hyperventilatie en wil je eerst wat meer info. Neem dan vooral contact met ons op.

 

Aanmelden

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.