Workshop hyperventilatie

 

Datum: Zondag 25 november 2018

Tijd: 10-12 uur

Door wie: Marysia

Kosten: €20 voor vaste cursisten, €25 voor deelnemers van buitenaf

 

Hoe ga je om met hyperventilatie?

Het eerste advies wat je een vriend misschien zult geven als hij zegt dat hij last heeft van hyperventilatie zal waarschijnlijk zijn: heb je al ademoefeningen geprobeerd?
Klinkt logisch zou je zeggen maar het is toch de verkeerde insteek. Waarom? Omdat mensen met hyperventilatie al veel gedachten/ gefixeerdheid hebben rondom hun ademhaling. Door de adem direct te willen veranderen wordt de focus op de adem alleen maar groter en kunnen klachten zelfs verergeren. Moeite voor iets doen verhoogd immers de spierspanning.
Wat dan? Vanuit de methode van Van Dixhoorn wordt gezegd dat je hyperventilatie via een omweg moet aanpakken wil je duurzame resultaten ervaren. In de yoga doen we dat via gronden, oftewel het contact met de aarde en het onderlichaam herstellen.
Daarnaast kunnen middelen als meditatie en autogene training worden ingezet.

Op het einde van deze ochtend ga je met een aantal oefeningen naar huis die je dagelijks en overal kunt toepassen en een opname van de in de les behandelde autogene trainigs-instructie zodat je daar ook buiten de les mee aan de slag kunt.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers dus wees er op tijd bij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.