workshop: Bekkenbodem Yoga

Datum: Zondag 8 maart 2020
Tijd: 10-12 uur
Docente: Marysia

Kosten: €21 voor vaste cursisten, €26 voor deelnemers van buitenaf

 

We staan er niet dagelijks bij stil maar de bekkenbodem speelt een belangrijke rol in ons leven.
Anatomisch gezien geeft de bekkenbodem een basis waarop de organen in het kleine bekken rusten. Als je zwanger bent draagt het ook je kindje.
Problemen in de bekkenbodem kunnen lijden tot bekkeninstabiliteit, ongewenst urineverlies, verzakkingen, overbelasting van de onderrug en doorbloedingsproblemen naar de benen.

Psychologisch en energetisch gezien vormt Mulhadhara (het eerste chakra, gelegen in de bekkenbodem) een basis van waaruit je kan groeien. Verbinding met het bekken en de benen geeft je stevigheid/gronding en haalt de aandacht uit het hoofd en in het lichaam.
Mulhadhara staat voor o.a. basisveiligheid, de kracht om te voorzien in jouw basisbehoeften en jezelf een plek in deze wereld geven.
Tevens is Mulhadhara de plek waar kundalini (levensenergie) ligt opgeslagen. Door het basis chakra te activeren kan de kundalini zijn weg omhoog langs de andere chakra’s gaan inzetten waar je kunt gaan werken aan de taken die daarbij horen: genieten van het leven, daadkracht, (zelf) compassie, expressie en helder waarnemen.

In deze workshop gaat we ons bezighouden met vooral lichamelijke oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken. Daarnaast gaan we aan de slag met grondingsoefeningen, adem, bhandha’s (energiesloten) en meditatie om zo meer in contact te komen met je fysieke en emotionele basis.

Houd er rekening mee dat we een kwartiertje kunnen uitlopen.
Vanwege het gevoelige onderwerp is deze workshop alleen toegankelijk voor vrouwen.

Aanmelden

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)