Vlindermassage

 

De vlindermassage, afkomstig vanuit de Shiatsu, kan gezien worden als de grote zus van de metamorfose massage met dezelfde uitwerkingen. In plaats van de reflexpunten van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd te stimuleren, word echter de prenatale lijn op de (ontblote) rug behandeld. De naam zegt het eigenlijk al. Het is een zachte massage die de vorm heeft van een vlinder.

Naast het loslaten van oude patronen kan deze massage je ook helpen de organen een nieuwe impuls te geven. Omdat je in deze massage een prikkel geeft aan de zenuwbanen die vanuit het ruggenmerg naar onder andere de lever, galblaas, nieren, hart en longen lopen, worden deze als het ware ge-rebooted.

We beginnen de sessie met strijkingen om jouw lichaam wat gemakkelijker in de bank te laten zakken. De vlindermassage an sich duurt ongeveer 30 minuten. Ik beweeg met een lichte vingerdruk via de wervelkolom omhoog en via de buitenste blaasmeridiaan (links en rechts van de wervelkolom) weer naar beneden. De repetitie van deze beweging zorgt ervoor dat je dieper gaat ontspannen. In totaal zijn we een uur bezig.

Nieuwsgierig? Maak dan een afspraak via de contactpagina. Op alle massages zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

 

“De eerste keer dat ik voor deze massage ging liggen, dacht ik aanvankelijk: “is dit alles”? Maar na een uur ervaarde ik de diepste ontspanning die ik tot dan toe nooit ervaren had.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.