Sharon

Hallo,

sharon

Ik ben Sharon en geef op woensdagavond de yin/restorative yogales bij Een nieuwe balans. Voor mij is yoga iets wat niet meer weg te denken is in mijn dagelijks leven. Niet alleen op de yogamat, maar ook daarbuiten probeer ik me bewust te zijn van mijn lichaam, emoties en gedachten en meer in het hier en nu te leven.

Tijdens mijn jaar werken en reizen in Australië werd ik geïnspireerd om meer yoga te doen. Ik had veel rugklachten en merkte dat yoga mij heel erg hielp deze klachten te verminderen. Door dagelijks yoga te doen merkte ik ook andere voordelen, zoals vermindering van stress en spanning en meer rust in mijn hoofd en lichaam en dat ik meer in verbinding stond met mezelf.

Na mijn jaar in Australië besloot ik om een 200 uurse yoga teacher training in Goa in India te volgen (2018). De training was een combinatie van hatha yoga en yoga voor gezondheid (restoratieve yoga). De kennis en ervaring die ik hier had opgedaan wilde ik graag meenemen naar Nederland om hier yogalessen te geven en mensen met (lichamelijke/mentale) klachten te helpen om hun klachten met behulp van yoga te verminderen.

Ik heb op verschillende plekken les gegeven, waaronder een yogastudio in Amsterdam, op een surfkamp in Spanje en in de kloostertuin waar ik woon. Op dit moment geef ik hatha yoga bij Een nieuwe Balans, hatha/vinyasa bij Elhatri Sportcentrum en Relax (yoga) voor Kids bij bso het Witte Wiel. Hatha is de traditionele vorm van yoga, waarbij je je houdingen voor een paar ademhalingen vasthoudt. Dit helpt om je meer bewust te worden van je lichaam en de houding, en om je lichaam en adem meer te beheersen. Het helpt ook om dieper in de houding te komen en beter bij jezelf stil te staan en het ego steeds meer los te laten.

Naast het geven van yogalessen, ben ik ook werkzaam als therapeut. Ik heb psychologie gestudeerd en een master in Klinische Neuropsychologie en ik heb ervaring met mensen met niet aangeboren hersenletsel (zoals dementie, cva en de ziekte van Parkinson) en cliënten in de gespecialiseerde ggz (depressie, angst en psychosomatische klachten). Op dit moment werk ik als psychomotorisch therapeut, met name met kinderen en jongeren. Ik geloof dat het van belang is om holistisch te werk te gaan om zo goed mogelijk te herstellen (lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel) en terug te komen bij de essentie van wie je werkelijk bent.

 

Uiteindelijk gaat yoga niet alleen om het begrijpen, maar juist om het ervaren en het blijven oefenen om het zo meer eigen te maken.

Nieuwsgierig? Voel je welkom om aan te sluiten in mijn hathales op woensdagochtend of de nieuwe Yin yogagroep op woensdagavond!

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)