yoga

Senioren yoga

Bewegen

Bewegen is van levensbelang. Zeker als je een dagje ouder wordt. Bewegen bevordert de doorbloeding, is goed voor het hart en versterkt botten en spieren. Maar als er sprake is van aanhoudende lichamelijke klachten kan er angst ontstaan voor bewegen. Dit verhoogt de spierspanning alleen maar waardoor klachten kunnen toenemen.

 

Yoga voor senioren

Ja… wanneer ben je senior? Volgens dhr Rutte en de zijnen behoor je tot de groep senioren als je de 50 gepasseerd bent. Natuurlijk gaat het er in de echte wereld wat meer genuanceerd aan toe. Waar de een met 55 nog een wereldreis gaat maken is de ander na 30 jaar werken in de bouw of de zorg lichamelijk geradbraakt.

De reguliere lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, ongeacht lichamelijke mogelijkheden. Alleen merk ik dat wanneer er bij een cursist erg veel klachten zijn en tijdens de les te vaak aangepast moet worden, de cursist gefrustreerd raakt en op een gegeven moment toch ervoor kiest om toch te stoppen. En dat is jammer want je hebt de beweging nodig en met het klimmen der jaren komt er ook meer stress waarbij yoga een ondersteuning kan zijn.

In zo’n geval kan het fijn zijn een groep om je heen te hebben die allemaal wat meer aandachtspunten hebben.

In verband met het vertrek van Dorothe is de stoel/senioren yoga op woensdag helaas komen te vervallen. Gelukkig gaat er in januari een nieuwe docente van start in onze praktijk met een introductiecursus senioren yoga. Deze les staat gepland op dinsdag van 13:45-15:00 (data 14, 21,28 januari, 4 en 11 februari). De kosten bedragen 42,50 per persoon. Je kunt je direct bij de docente aanmelden:

Annemiek Fiolet

De lessen senioren yoga worden op eigen naam gegeven. Dat betekent dat de algemene voorwaarden van Een nieuwe Balans op deze lessen niet van toepassing zijn.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.