yoga

Stoelyoga

ALLES wat je met aandacht doet, is yoga…

 

Blijf in beweging, ook met pijn!

Bewegen is van levensbelang. Dat weten we allemaal. Maar als je rondloopt met chronische klachten zoals artose of artritis, wordt dit ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Sterker nog… je gaat beweging uit de weg omdat je niet nog meer pijn wilt uitlokken. Dit veroorzaakt spanning, stijfheid, verkleining van de ademruimte en verminderde doorbloeding waardoor precies dat gebeurt wat je wilde voorkomen. Je krijgt meer pijn.

In de yogales leer je vanuit compassie naar je lijf te kijken en leer je welke oefeningen op welk moment bij jou passen. Je leert ook wat “iets toch moeten kunnen”  doet met jouw gevoel van welzijn en je basis-spierspanning, welke weer invloed uitoefenen op jouw mate van pijnbeleving.

Merk je echter dat je in de hatha yoga of mindfulness yoga tot op het frustrerende aan toe water bij de wijn moet doen, dan is de Stoelyoga misschien wat voor jou. In deze les houden we ons bezig met oefeningen op en rondom de stoel zodat je ook met bijvoorbeeld een knie- of heupprothese mee kunt doen. De eindontspanning kan zowel zittend op een stoel als liggend op de grond gedaan worden, afhankelijk van jouw fysieke mogelijkheden op dat moment.

 

Omdat de inhaal-mogelijkheden voor deelnemers aan de stoel yoga beperkt is, werk ik in deze groepen met een strippenkaart van 10 lessen. Deze is 13 lesweken geldig.

Deze lessen worden verzorgt door Dorothe van Lierop in opdracht van Een nieuwe Balans.

Kosten bedragen € 95,00 voor een strippenkaart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.