yoga

Senioren yoga

Bewegen is van levensbelang. Zeker als je een dagje ouder wordt. Met de jaren kunnen echter klachten ontstaan zoals slijtage, artritis of problemen met je lichaamshouding waardoor bewegen pijnlijk wordt.

Wanneer behoor je nu tot de senioren? De overheid is daar vrij eenlijnig in. Je behoort tot de senioren als je de leeftijd van 50 jaar hebt bereikt. Vanaf dat punt kun je gebruik maken van diverse regelingen.

Zoals altijd gaat het in de realiteit er net wat genuanceerder aan toe. Iemand van 60 kan zich nog in de kracht van zijn leven voelen terwijl iemand van 48 die 30 jaar in de bouw heeft gewerkt lichamelijk aan het eind van zijn latijn is. Ook het leven kan je zo tekenen dat je je bij 55 jaar gewoon “op” voelt.

Merk je dat de reguliere groepen te intensief zijn door bijvoorbeeld slijtage, dan is de Senioren Yoga misschien wat voor jou. In deze les houden we ons bezig met oefeningen op en rondom de stoel. De eindontspanning kan zowel zittend op een stoel als liggend op de grond gedaan worden, afhankelijk van jouw fysieke mogelijkheden op dat moment.

 

In deze lessen komen de volgende aandachtspunten aan bod:

– Belast bewegen; hierdoor worden spieren versterkt en worden de botten gevoed/verstevigd.
– Onbelast bewegen: hierdoor ontstaat meer ruimte in de gewrichten en word de bloedtoevoer naar de gewrichten gestimuleerd waardoor nieuw kraakbeen wordt aangemaakt.
– Balans/coördinatie: om het risico op vallen te verkleinen.
– Adem en ontspanning; om de bloeddruk te verlagen en je door moeilijke periodes in het leven heen te helpen.

Lessen

Senioren Yoga wordt gegeven op woensdag om 10:45. De les op donderdag om 10:45 ligt stil tot oktober 2017.

Omdat de inhaalmogelijkheden voor deelnemers aan de senioren yoga beperkt is, werk ik in deze groepen met een strippenkaart van 10 lessen. Deze is 13 lesweken geldig.

Kosten bedragen € 90,00 voor een strippenkaart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

De praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.

 

Zelf een cursusruimte nodig in Eindhoven? Bekijk de tarieven voor het huren van onze praktijk!