Reiki

2000px Reiki old style.svgWat is Reiki?

Reiki is net zoals shiatsu en acupunctuur, een geneeswijze die werkt op basis van universele energie. Universele energie is de levenskracht die, volgens de Chinese filosofie, in alle levende wezens aanwezig is en die alles met elkaar verbindt. Reiki is een vorm van handoplegging, waarbij deze universele energie wordt gebruikt om ons uitgebreide netwerk van energiebanen (meridianen) weer in balans te brengen en te houden.

 

Waarom Reiki?

De energiebanen waar ik het net over had zijn met elkaar verbonden door knooppunten welke samenvallen met de in het westen meer bekende chakra’s. In de meridianen, en dus ook de chakra’s kunnen blokkades ontstaan die uiteindelijk onze hele energiehuishouding op zijn kop kunnen zetten. Een reiki-beoefenaar lost deze energieblokkades op, door extra energie door het lichaam van de ontvanger te laten stromen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen fysieke en emotionele klachten.

 

Hoe ziet een Reikibehandeling eruit?

Degene die Reiki ontvangt ligt gekleed op de massagetafel. Mocht dat problemen geven qua comfort, dan kan de behandeling ook op een stoel gegeven worden.

Een Reiki behandeling heeft doorgaans dezelfde opbouw. We beginnen met een aantal handposities aan de voorzijde die ieder 3 minuten worden aangehouden. Vervolgens gaan we over naar de achterzijde van het lichaam. De handen kunnen op het lichaam liggen of er vlak boven rusten. Bij specifieke klachten kunnen een aantal extra handposities worden toegepast of wat langer bij het corresponderende chakra stil gestaan worden.

Tijdens de behandeling kun je warmte voelen, tintelingen of gewoon meer ontspanning in het behandelde gebied ervaren.

 

Een reiki-sessie plannen

Interesse in een Reiki behandeling? Reserveer dan een plekje door contact met mij op te nemen. Voor een reiki behandeling gelden dezelfde tarieven als voor de verschillende massages.

Ook op deze afspraken zijn de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Een nieuwe Balans van toepassing.

Let op: Reiki is geen alternatief voor westers-medische behandelingen. Ze zijn bedoeld als aanvulling. Bij ontstekingen, niet gezette botbreuken en sommige vormen van kanker mag er geen reiki overgedragen worden.

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn Trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)