Klassieke massage

 

Wat is klassieke massage?

We weten sinds mensenheugenis dat aanraking een helende kwaliteit heeft. Wat is het eerste wat je doet als je je ergens aan stoot? Juist, over de pijnlijk plek wrijven. In het oude Griekenland en het Romijnse rijk waren massages vaste prik, thuis en in de badhuizen. Een gezonde geest woont immers in een gezond lichaam: Massage in de vorm van knedingen, strijkingen en uitdrukken bevordert de doorbloeding, de lymfedoorstroming, ontspant de spieren, verlaagt de hartslag en verdiept de adem.

Bij de intrede van het Christendom kwam deze kennis echter onder druk te staan. Aanraking werd gelinkt aan sexualiteit. Alle vormen van aanraking die niet in het teken stonden van voortplanting en de instanthouding van het geloof, werden als zondig beschouwd.

Pas aan het einde van de middeleeuwen werd er weer melding gemaakt van de geneeskrachtige kwaliteiten van massage. Massage werd toen vooral technisch toegepast door geneesheren.

Eind 19de eeuw kwam massage als ontspanning en preventie weer meer aan het licht in de Zweedse massage. De grepen uit de klassieke massage komen voort uit deze stroming.

 

Klassieke massage volgens Holos

Zoals ik net al schreef bevordert massage de doorbloeding en de lymfestroom (opruimen van afvalstoffen), ontspant het de spieren en vertraagt het de hartslag. Bovendien activeer je met massage het imuumsysteem en maak je endorfines, beter bekend als happiness-hormones, aan.

Waar echter bij sportmassage stevige grepen en snelle strijkingen worden gebruikt om het lichaam op te warmen en klaar te stomen voor activiteit of om verzuring na inspanning weg te werken, vormen dezelfde, maar langzamere grepen en strijkingen uit de holos massage voor meer bewustzijn, een beter voelen van wat er in het lichaam omgaat. Zonder dat bewustzijn zit je binnen de kortste keren weer met dezelfde klacht. Dat is erg fijn voor de agenda van de masseur maar jij wilt op een gegeven moment toch graag van je klachten af zijn.

De klassieke massage volgens de Holos visie heeft niet als doel een klacht weg te werken maar bewustwording op gang te brengen van de klacht. Hoe is de klacht ontstaan en hoe houd ik hem in stand? Hoe reageer ik op een pijnlijke plek? Kan ik erbij blijven en ontspannen in het ongemak?

Je kunt bij me terecht voor een klassieke massage van de schouders, nek, rug en het bekken. In het voorgesprek bekijken we waar we de nadruk op gaan leggen. Vooral de massage van het bekken wordt ervaren als grondend en ondersteunend bij menstruatieklachten en endometriose.

Ik ben  nog in opleiding en heb ondertussen mijn eerste tentamens met goed gevolg afgelegd. Totaan mijn afstuderen in oktober 2018 hanteer ik daarom een trainees fee van 25 euro per uur.

Ik ben  nog in opleiding en heb ondertussen mijn eerste tentamens met goed gevolg afgelegd. Totaan mijn afstuderen in oktober 2018 hanteer ik daarom een trainees fee van 25 euro per uur.

Op alle massages zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wil je een afspraak maken, laat dan een bericht achter op de contactpagina!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

De praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.

 

Zelf een cursusruimte nodig in Eindhoven? Bekijk de tarieven voor het huren van onze praktijk!