Home » Ingrid

Ingrid

 

Ingrid Vogels rondde in 2013 haar yoga-opleiding af bij de Blikopener van Hans ’t Hart in Tilburg. Ze geeft sinds 9 jaar les waaronder bij Yoga Best. Sinds kort verzorgt zij de lessen Hatha Yoga en Mindfulness Yoga op maandagavond en dinsdagochtend.

 

“Mijn naam is Ingrid Vogels (1970). Twintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga toen ik Natuurkunde studeerde aan de Universiteit van Utrecht. Daarna is yoga nooit meer uit mijn leven verdwenen.

Lange tijd volgde ik één les in de week om even tot rust te komen. Dit bleek echter niet voldoende om te voorkomen dat ik ernstige RSI klachten kreeg toen ik projectleider was bij Philips Research en ik noodgedwongen minder moest gaan werken.

In 2009 begon ik met een vierjarige yogadocentenopleiding bij “de Blikopener” in Tilburg. Dit veranderde mijn hele leven. Eindelijk kon ik mijn lichaam echt ontspannen, voelde ik meer rust in mijn hoofd en vond ik antwoorden op vragen waar ik mijn hele leven al mee rond liep. Yoga werd mijn basis.

In moeilijke tijden, zoals in de maanden na de bevalling van mijn zoontje toen ik oververmoeid was vanwege bloedarmoede, hielpen de yoga oefeningen en meditaties mij om positief te blijven. Yoga verandert niet de situatie maar wel je interpretatie van de situatie.

Ik leer steeds beter te accepteren dat de dingen gaan zoals ze gaan, dat pijn gewoon pijn is en niets anders, dat het geen zin heeft om je te verzetten tegen de werkelijkheid en dat alle moeilijkheden die je onderweg tegen komt op je pad je naar een hoger bewustzijn brengen.

Sinds 2010 geeft ik met veel plezier yogales. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie en kennis kan delen en andere mensen mag inspireren om lichamelijk en geestelijk in balans te komen, zowel op de yogamat als in het dagelijkse leven.”

Het lesgeven zorgt ervoor dat Ingrid zichzelf blijft uitdagen en ontwikkelen. Daarnaast volgt ze regelmatig opleidingen en cursussen. In de afgelopen jaren heeft ze onderstaande trainingen gevolgd:

  • Pranayama (De Blikopener)
  • Yin Yoga (YogaTreat)
  • Klankschalensessies (Happynings)
  • Zenmeditatie (Zen.nl)
  • Mindfulness (Rzijn)
  • Non-dualiteit (Samsara)
  • Stem en yoga (Yvonne Brouwer)
  • Ontspanningsmassage (KIOM)
  • Personal Power Plus Expert (Home of Power)
N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

10 jaar les-ervaring

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting