Coaching

Psychische gezondheid

We leven in stressvolle tijden. Weet je dat 1 op de 4 mensen in zijn of haar leven te maken krijgt met een burnout? Naar verwachting is dat over tien jaar 1 op de 3.

Daarnaast krijgt 40% van de nederlanders op een gegeven moment te maken met andere psychische problemen; denk aan een paniekstoornis , gecompliceerde rouw of depressie. Met dergelijke cijfers kun je je eigenlijk wel afvragen of psychische stoornissen nog wel stoornissen genoemd kunnen worden. Een van de belangrijkste triggers voor deze “ziektebeelden” is aanhoudende stress.

Er zijn personen die een natuurlijke aanleg hebben voor stressmanagement: Ik zie geen beperkingen, alleen mogelijkheden; Tjakka!”. Dat lijkt me heerlijk.

De meesten van ons zullen echter enige tot veel moeite hebben de huidige maatschappij het hoofd te bieden. Er ontstaan traumagerelateerde klachten zoals mood swings, slaapproblemen, paniekaanvallen en concentratieproblemen waardoor je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Merk je bij jezelf dat de spanning oploopt en kom je er zelf niet uit, neem dan contact op met jouw huisarts. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Kracht en doorzettingsvermogen zijn highly overrated. Hij/zij kan jou doorsturen naar een psycholoog om inzicht te krijgen in hoe je in deze situatie bent beland en wat je gedragsmatig kan doen om weer beter in jouw vel te gaan zitten. Als je al in zo’n traject zit, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat alleen praten niet voldoende is. Stress zit niet alleen in jouw hoofd maar in jouw hele systeem. En daar komt lichaamsgerichte coaching om de hoek kijken.

 
Meer rust in jouw leven!

Er zijn vele, goed toepasbare technieken ( afkomstig van yoga, meditatie, mindfulness, visualisatietechnieken en westerse therapievormen en neurowetenschappen) om het zenuwstelsel tot rust te brengen en jezelf meer gegrond te voelen waardoor je beter met klachten zoals paniekaanvallen om kunt gaan. Echter niet iedere techniek is even effectief voor jou als uniek persoon. Samen kijken we naar wat JIJ nodig hebt om in deze tijden beide voeten aan de grond te houden.

Deze vorm van coaching pretendeert absoluut geen vervanging te zijn voor psychotherapie. Wel kan het aanvullend werken op jouw weg naar herstel. Ben je momenteel onder behandeling bij een psycholoog, overleg dan eerst met hem/haar of dit een goed moment is om met body based werk aan de slag te gaan. Alles op zijn tijd…

Ben je niet onder behandeling omdat je het nog wel aankunt maar kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Samen kijken we naar wat nodig is.

Een coachingssessie duurt een uur. De kosten hiervan bedragen €48 voor clienten van buitenaf en €43 voor yogacursisten van Een nieuwe Balans.

Aanmelden

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting op massages en workshops

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+15 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

N

Onbeperkt online aansluiten

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting

  • Hidden
  • (verplicht)