Home » Coaching

Coaching

Psychische gezondheid

We leven in stressvolle tijden. Weet je dat 1 op de 4 mensen in zijn of haar leven te maken krijgt met een burnout? Naar verwachting is dat over tien jaar 1 op de 3. Daarnaast krijgt 40% van de nederlanders op een gegeven moment te maken met andere psychische problemen; denk aan een paniekstoornis , gecompliceerde rouw of depressie. Met dergelijke cijfers kun je je afvragen of psychische stoornissen nog wel stoornissen genoemd kunnen worden. Een van de belangrijkste triggers voor deze “ziektebeelden” is aanhoudende stress.

Er zijn personen die een natuurlijke aanleg hebben voor stressmanagement: Ik zie geen beperkingen, alleen mogelijkheden; Tjakka!”. De meesten van ons zullen echter enige tot veel moeite hebben de huidige maatschappij het hoofd te bieden. Sommigen hebben zelfs het gevoel overgeleverd te zijn aan de elementen. Er ontstaan traumagerelateerde klachten zoals mood swings, slaapproblemen, paniekaanvallen en concentratieproblemen waardoor je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Het kan van levensbelang zijn om op tijd bij jouw huisarts aan de bel te trekken en hulp te zoeken bij bijvoorbeeld een psycholoog om inzicht te krijgen in hoe je in deze situatie bent beland en wat je gedragsmatig kan doen om weer beter in jouw vel te gaan zitten. Als je al in een traject zit heb je waarschijnlijk al gemerkt dat alleen praten niet voldoende is. Stress zit niet alleen in jouw hoofd maar in jouw hele systeem.

 
Meer rust in jouw leven!

Er zijn vele, goed toepasbare technieken ( afkomstig van yoga, meditatie, mindfulness, visualisatietechnieken en westerse therapievormen en neurowetenschappen) om het zenuwstelsel tot rust te brengen en jezelf meer gegrond te voelen waardoor je beter met klachten zoals paniekaanvallen om kunt gaan. Echter niet iedere techniek is even effectief voor jou als uniek persoon. Samen kijken we naar wat JIJ nodig hebt om in deze tijden beide voeten aan de grond te houden.

Deze vorm van coaching (dit is dus geen yoga-les) is absoluut geen vervanging voor psychotherapie. Wel kan het aanvullend werken op jouw weg naar herstel. We werken 1 op 1 en zijn per afspraak 60 minuten bezig. De kosten voor deze sessies bedragen €47.

NB: Ben je momenteel onder behandeling bij een psycholoog, overleg dan eerst met hem/haar of dit een goed moment is om met body based werk aan de slag te gaan. Alles op zijn tijd…

Aanmelden

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting