Home » Chakra Massage

Chakra Massage

 Wat zijn chakra’s?

Als mens bestaan we uit vijf verschillende lichamen (kosha’s) waaronder het fysieke lichaam en het energetische lichaam. Om ons systeem te voeden en te reguleren beschikken we over een veelvoud van energiebanen; nadi’s/ meridianen. Dezen lopen door ons hele lichaam en hebben ieder hun eigen eigenschappen en taken. Zo helpt de energie van de Lever- en Galblaasmeridiaan ons met de kleine en grotere irritaties van het leven om te gaan en ons aangeboren potentieel te benutten. De punten waar de verschillende nadi’s bij elkaar komen en informatie uitwisselen worden chakra’s genoemd.

Het woord chakra betekent wiel of rad en komt uit het Sanskriet. Je kunt het je voorstellen als een draaikolk-achtig veld van energie. Deze draaikolk wekt zuigkracht op waardoor energie of informatie wordt aangetrokken. In de chakra’s wordt deze energie getransformeerd in meer specifieke energieën, die ieder van invloed zijn op jouw fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel functioneren. Deze energie wordt vervolgens doorgegeven aan een hoger gelegen chakra. Kan de energie goed doorstromen dan bevind je je in een staat van gezondheid/ wel-zijn.

We kunnen 7 hoofdchakra’s onderscheiden die zich min of meer langs de wervelkolom bevinden van je stuitje tot aan je kruin. Elk chakra heeft een specifiek aandachtsgebied.

 • eerste chakra: fundament, veiligheid, zelfvertrouwen, gronding, vitalite
 • tweede chakra: gevoelens, emoties, levensvreugde, sexualiteit
 • derde chakra: kracht, wilskracht, identiteit
 • vierde chakra: (eigen-)liefde, zelfwaardering, geven en ontvangen, compassie en vergevin
 • vijfde chakra: communicatie en expressie
 • zesde chakra: overzicht, helder –zien, intuïtie
 • zevende chakra: innerlijk weten, autoriteit, weten wie je bent

Chakra massage:

In een chakra massage komen elementen uit verschillende massage- en healingsvormen bij elkaar met de intentie blokkades in het energie op te heffen zodat je op alle vlakken van je leven gevoed wordt:

 • Klassieke zweedse massage
 • Holistisch pulsing
 • Polariteitsmassage
 • Reiki
 • reflexzone massage

De massage wordt in ruglig gegeven. Je kunt hier evt de kleding bij aanhouden als je je daar prettiger bij voelt.

De chakra-massage begint met een aantal polariteitsgrepen om de aandacht naar binnen te brengen en de prana-stroom tussen de verschillende chakra’s te bevorderen gevolgd door een aantal pulstechnieken om het lichaam verder te ontspannen en een olie- massage van de voeten (behandelen van de reflexzones van de endocriene klieren verbonden aan de verschillende chakra’s) en de buik.

Niet iedereen vind het fijn om een buikmassage te ontvangen. Als dat voor jou het geval is dan laat dat vooral even weten. Dan sluiten we af met het polariseren van de beide hoofd energiestromen (Ida en Pingela die zig-zaggend langs de wervelkolom omhoog bewegen).

Een chakra-massage kan ervoor zorgen dat het zelfgenezende vermogen van jouw lichaam wordt aangewakkerd, spierspanning afneemt en het zenuwstelsel en hormoonstelsel meer in balans geraakt. Na een chakra massage voel je je mogelijk weer rustig en opgeladen.

Een chakra massage van het hele lichaam duurt ongeveer 60 minuten.

 

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn Trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting