Home » Herstel van burn-out

Herstel van burn-out

 Burn-out: een epidemie

Wist je dat vandaag de dag 2 op de 10 werknemers tijdens zijn/haar loopbaan te maken krijgt met een burn-out en dat je daarna 50% kans hebt op een terugval? Over tien jaar zijn dat er 3 op de 10. Burn-out ontstaat als je voor langere tijd blootgesteld wordt aan stress. Deze stress kan ontstaan omdat je systematisch overvraagd wordt op het werk of in de privé-situatie. Een burn-out is dus niet altijd (volledig) werkgebonden. De balans inspanning-rust en geven-ontvangen zijn chronisch verstoord waardoor het lichaam en de geest niet meer bij kunnen tanken waardoor op den duur een soort van kortsluiting ontstaat. Jouw lijf zegt letterlijk: ‘Ik doe niet meer mee. Punt”. Wanneer iemand burn-out raakt, wordt als eerste de schuld bij zichzelf gelegd: “ik ben niet goed genoeg, ik ben niet sterk genoeg, ik ben niet gemotiveerd genoeg.” Ik zal je wat verklappen: het zijn de doorzetters onder ons en de mensen die altijd voor iedereen klaar staan die de meeste kans hebben op het ontwikkelen van een burn-out. Problemen met grenzen voelen en aangeven kan een grote bijdrage leveren aan deze uitputtingsslag.

Herstel van Burn-out met yoga en meditatie

In deze 4 weekse gaan we kijken hoe yoga, meditatie en ontspanning kunnen helpen in deze benarde situatie. Hoe kan ik weer de grond onder mijn voeten voelen? Wat helpt WEL bij een paniekaanval? Hoe creëer ik meer ruimte voor mijn lichaam en de adem? Als je in een burn-out terecht komt, kun je het gevoel hebben dat jouw lichaam jou in de steek heeft gelaten. In deze cursus leer je weer contact maken met jouw lijf en compassie te kweken voor het lichaam wat zo lang water bij de wijn heeft gedaan om jou te dienen. Nu is het tijd om wat terug te doen. De training wordt verzorgd door Marysia, yogadocente, holistisch masseur, sociaal werker en ervaringsdeskundige. In haar praktijk begeleid ze sinds 12 jaar cursisten met voornamelijk spanning- en burnout-gerelateerde klachten.

  • De volgende serie: vrijdag 24 september, 1, 8, 15 oktober 2021
  • Tijd: van 13:00-14:00
  • Kosten: €45 p.p. Neem je voor de eerste keer deel aan deze training dan krijg je €15  korting op jouw eerste burnout-massage.
  • Max aantal deelnemers: 11 personen
  • Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Heb je nog twijfels? Bespreek ze dan met jouw psycholoog of praktijkondersteuner alvorens je aan te melden. Laat hem/haar gerust contact met ons opnemen als er vragen zijn.

N

Evaring & lenigheid geen vereiste

N

Gepassioneerde yogadocenten

N

Korting & extra lessen voor cursisten

N

Kleine groepen & persoonlijke aandacht

N

+10 jaar les-ervaring

N

De lessen van Marysia zijn trauma-informed

Meld je aan

4 proeflessen met 25% korting