workshops

Herstel van burn-out

 

Epidemie

Wist je dat vandaag de dag 2 op de 10 werknemers tijdens zijn/haar loopbaan te maken krijgt met een burn-out en dat je daarna 50% kans hebt op een terugval? Over tien jaar zijn dat er 3 op de 10.

Burn-out ontstaat als je voor langere tijd blootgesteld wordt aan stress. Deze stress kan ontstaan omdat je systematisch overvraagd wordt op het werk of in de prive-situatie. Een burn-out is dus niet altijd (volledig) werkgebonden. De balans inspanning-rust is chronisch verstoord waardoor het lichaam en de geest niet meer bij kunnen tanken waardoor op den duur een soort van kortsluiting ontstaat. Jouw lijf zegt letterlijk: ‘Ik doe niet meer mee. Punt”.

Wanneer iemand burn-out raakt, wordt als eerste de schuld bij zichzelf gelegd: “ik ben niet goed genoeg, ik ben niet sterk genoeg, ik ben niet gemotiveerd genoeg.”
Ik zal je wat verklappen: het zijn de doorzetters onder ons en de mensen die altijd voor iedereen klaar staan die de meeste kans hebben op het ontwikkelen van een burn-out. Problemen met grenzen voelen en aangeven kan een grote bijdrage leveren aan deze uitputtingsslag.

 

Herstel van Burn-out met yoga en meditatie

In deze 4 weekse training gaan we kijken hoe yoga, meditatie en ontspanning kunnen helpen in deze benarde situatie. Hoe kan ik weer de grond onder mijn voeten voelen? Hoe kan ik mijn aandacht weer vestigen in mijn lichaam en van daaruit het contact met de buitenwereld aangaan? Wat helpt WEL bij een paniekaanval? Hoe creëer ik meer ruimte voor mijn adem?

De training wordt verzorgd door Marysia, yogadocente, holistisch masseur, sociaal werker en ervaringsdeskundige. In haar praktijk begeleid ze sinds 12 jaar cursisten met voornamelijk spanning- en burnout-gerelateerde klachten.

  • Lesdata winter 2020: vrijdag 31 januari, 7, 14 en 21 februari van 13:30-14:30. VOL
  • Lesdata voorjaar 2020: vrijdag 8, 15 en 29 mei, 5 juni van 13:30-14:30
  • Kosten: €50 per persoon incl gratis holistische massage van 1 uur.
  • Max aantal deelnemers: 10 personen
  • Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Heb je nog twijfels? Bespreek ze dan met jouw psycholoog of praktijkondersteuner alvorens je aan te melden. Laat hem/haar gerust contact met ons opnemen als er vragen zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief.

Steun International campaign for Tibet

Met jouw deelname steun je het werk van International Campaign for Tibet.

 

Deze praktijk is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor je verzekerd bent van een docent met een solide basis die zich blijft ontwikkelen dmv bijscholingen.